De geschiedenis van de nacho

Nacho’s zijn een heerlijk en oud gerecht dat uit de tex-mexkeuken komt. De tex-mexkeuken is een combinatie van de Texaanse en Mexicaanse keuken. Nacho’s kunnen gegeten worden als voorgerecht, hoofdgerecht of als een snack voor tussendoor.

Dit heerlijke recept bestaat voornamelijk uit tortillachips. Deze chips wordt bedekt met jalapeño, hier wordt weer kaas overheen gedaan en af en toe zal je er ook wel eens vlees over doen zoals gehakt. Het is mogelijk om je eigen draai te geven aan de nacho’s, je kunt er ook chorizo, mais, ui, olijven of bonen doorheen doen. Het gerecht wordt hierna in de oven verwarmd of je legt ze even in de pan.

In het jaar 1943 was er een Mexicaanse kok genaamd Ignacio Anaya ‘Nacho’, hij is degene die de nacho heeft uitgevonden. In het begin serveerde hij de nachos onder de naam ‘’Nacho’s Especiales’’. Deze nacho especiales bestond uit tortilla’s, jalapeño en kaas. De nacho heeft de naam te danken aan deze kok.

Internationale dag van de nacho

Aan het begin van de jaren negentig is de internationale dag van de nacho, mensen vieren deze dag om de uitvinding van de nacho te herdenken. Deze speciale dag is op 21 oktober. Tijdens deze dag eten mensen over heel de wereld vooral nacho’s.

Hieronder een voorbeeld van een lekker nacho recept:

Wat heb je nodig voor een portie nacho’s voor vier personen?
Aan materiaal heb je een zeef, koksmes en een ovenschaal.
Je hebt de volgende ingrediënten nodig: 50 gram kaas (geraspt), 200 gram zwarte bonen, 200 gram mais, drie tomaten, een halve rode paprika, een halve gele paprika, 400 gram gehakt, 200 gram nachos en voor de kruiden heb je peper, zout, paprika poeder, chilipoeder en komijn nodig. Je kunt ervoor kiezen om er guacamole erbij te maken, als je dit doet heb je het volgende nodig: twee avocado’s, één tomaat, chili poeder, knoflook, peper en zout en zure room.

Bereidingswijze

Om mee te beginnen gaan we de over voorverwarmen op 200 graden Celsius. Hierna kunnen we beginnen met het in stukjes snijden van de paprika’s en de tomaten. Ondertussen kunnen we het gehakt gaan bakken en hier voegen we de kruiden aan toe, de peper en zout, paprika poeder, komijn en chilipoeder. Hierna kunnen we beginnen met het schoonspoelen van de zwarte bonen en mais, laat deze wel goed uitlekken. Dan gaan we nu de ovenschaal erbij pakken en op de bodem leggen we de nacho’s verdeeld neer. Over deze bodem van nacho’s gaan we het gehakt, de gesneden paprika, de gesneden tomaten, de mais en bonen verdelen. Als laatst gaan we de kaas erover heen strooien en is de schaal klaar om in de oven te plaatsen. Laat deze schaal voor tien minuten bakken en in de tussen tijd kunnen we de guacsamole klaar maken. Dit doen we als volgt: prak de avocado’s helemaal fijn, snij de tomaten in kleine stukken en hier gaan we de kruiden door heen mengen. Roer en meng het allemaal goed door elkaar. Je kunt ervoor kiezen om de guacamole en zure room over de nacho’s te doen of in een bakje er naast serveren.

Taco recept

Praesent laoreet quis dolor sit amet vestibulum. Sed vitae tempus augue. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Curabitur laoreet sodales magna, quis fringilla erat tincidunt eu...
Lees meer |

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders