Guacamole maken

Hoe te serveren?

Guacamole is een dip die komt vanuit het zuiden van Mexico. Je kan het gebruiken voor bij de tortillachips of lekker voor in een wrap. Verder kan je het ook serveren op rijstwafels of smeren op een broodje. De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

Ingredienten

nachosmaken.nl
  • 2 a 3 Avocado’s
  • klein sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 limoen
  • ½ rode peper (dit hoef je niet perse te doen)
  • snufje zout en gemalen zwarte peper

De bereiding

Als eerste snijd je de avocado’s door de helft en met een draaiende beweging haal je ze uit elkaar. Daarna moet je de pit verwijderen om vervolgens met een lepel de vruchtvlees uit de schil te pellen en doe het in een bak Snijd en voeg de sjalot, knoflook en tomaat in kleine stukjes toe Pers het sap uit de limoen en snij daarna de rode peper in kleine stukjes Vervolgens mix je het met een staafmixer en voeg je limoensap toe. Verder moet je er ook zout en peper aan toevoegen Guacamole bewaren?

Het nadeel van avocado’s zijn dat ze jammer genoeg snel verkleuren. Ondanks dat heb ik de beste bewaartip voor een guacamole en dat is de dip afdekken met rauwe ui en in de koelkast zetten. Voor gebruik verwijder je natuurlijk de ui weer en is de guacamole niet verkleurd. Verdere varianten voor een dip:

Chili saus

Ingrediënten

  • 2 tot 3 grote rode pepers maar het ligt er natuurlijk aan hoe heet u de saus wilt voor een middel hete saus kunt u het beste Jalapenos gebruiken en voor een nog hetere raad ik u Habanero chili aan.
  • 3 tenen knoflook
  • 140 g suiker
  • 140 g water
  • 3 el rijstazijn
  • zout
  • 1 el maizena

Bereidingswijze:

Meng in een pan alle ingrediënten behalve de maizena. Laat het koken en zet daarna het vuur wat lager voor 5 minuten. Roer in een ander klein kommetje de maizena kloppend toe en voeg het toe tot de chili saus dikker wordt Vervolgens laat je een minuutje op laag vuur pruttelen Dan laat je de chilisaus afkoelen en kan je het direct gebruiken of giet je het in een afsluitbare pot en zet je het in de koelkast

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders