Salsa maken

Een heerlijke snack om zo af en toe eens te eten vind ik nacho chips met een heerlijke salsa dip. Salsa wordt vaak gemaakt in de Mexicaanse keuken. Ik ben dol op Mexicaans eten dus om mijn eigen salsa te maken is super. Om een goede salsa te maken gebruik ik Guacamole die ik zelf maak en haal de salsa uit een potje. Een eigen salsa dip maken is helemaal niet ingewikkeld, het is leuk snel en ook nog eens goedkoop. Je kunt ook nog eens zoveel maken als je wilt, dus als je een feest geeft en je zet snacks op tafel kun je deze salsa dip erbij neerzetten. Om de salsa lekker pittig te maken doe ik er een peper in, maar als je niet zo van pittig eten houd kun je ervoor kiezen om een halve peper te gebruiken of zelfs helemaal geen pepers.

Wat heb je nodig om één schaaltje met salsa dip te maken?
1 blikje met tomatenblokjes van 400 gram, 1 knoflook teentje, 1 rode peper, 1 ui, een halve theelepel komijn, limoensap van 1 limoen, 1 theelepel paprikapoeder en zout.

Bereidingswijze

Het is erg simpel en eigenlijk meng je alles goed met elkaar. Om mee te beginnen gaan we de zaadjes van de peper verwijderen. Hierna gaan we alle ingrediënten van hierboven in een keukenmachine doen en blijven we draaien tot we een mooie en gladde saus hebben.

Als je van een goede textuur houd dan kun je beter de ingrediënten door elkaar heen roeren in plaats van de keukenmachine te gebruiken. Dan gaan we nu de ui snipperen en deze gaan we dan door de tomatenblokjes roeren. Als dit gedaan is gaan we de knoflookteen en de peper fijn hakken en roeren we weer door de andere ingrediënten.

Deze heerlijke salsa kun je serveren met nachos of andere chips. Zet deze chips gerust op tafel bij een feestje. Je kunt hele schalen met salsa dip klaar maken en deze bewaren in de koelkast om later nog eens van te eten. Je kunt de salsa het beste bewaren in een jampotje, de salsa is dan voor zo’n vijf dagen houdbaar. Een enkele kleine tips voor bij het maken van een salsa dip: als je de salsa wat milder wilt hebben kun je er ook voor kiezen om groene pepers te gebruiken, deze zijn niet heet. Als je de salsa extra pittig wilt maken moet je de pitjes van de rode pepers erin laten zitten, deze zijn namelijk erg heet. Maar je kunt er ook voor kiezen om er wat chilisaus doorheen te doen, zo merk je er niets van maar het is dan toch een klein beetje pittiger.

Ook hoef je niet bang te zijn dat er teveel calorieën in zitten, in zo’n 100 gram salsa dip zitten ongeveer 40 kilo calorieën. Zo krijg je niet veel vetten binnen en toch een beetje groente. De vetten komen wel binnen als je de salsa dip eet met wat nacho chips natuurlijk. De salsa dip is dus goed voor vele snacks, lekker genieten!

Taco recept

Praesent laoreet quis dolor sit amet vestibulum. Sed vitae tempus augue. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Curabitur laoreet sodales magna, quis fringilla erat tincidunt eu...
Lees meer |

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders